Soijarouhesämpylät
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- maito
- vesi
- hiiva
- suola
- soijarouhe
- seesaminsiemeniä
- vehnälese
- oliiviöljy
- vehnäjauho
Täytyy tunnustaa, että tämä oli ensimmäinen kosketukseni soijarouheeseen. Aloitin tutustumisen varovaisesti sämpylöillä.
Tuote oli yhtä iloinen tuttavuus kuin sokerijuurikaskuitukin muutama päivä aikaisemmin.
Sämpylöistä tuli meheviä ja kuohkeita.
Soijarouhesämpylät
5 dl kädenlämpöistä maitoa tai vettä
1 hiiva
1 tl suolaa
1 dl soijarouhetta
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl vehnäleseitä
n. 1/2 dl oliiviöljyä
n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja
Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva.
Lisää suola ja soijarouhe, anna turvota viitisen minuuttia.
Sekoita joukkoon seesaminsiemenet, vehnäleseet ja oliiviöljy.
Alusta taikinaan vehnäjauhot.
Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.
Paista muffinivuoissa tai pyörittele sämpylöiksi.
Kohota sämpylät ja paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.