Vihreä linssikeitto ja rapeat krutongit
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
2-3 annosta
- 2 rkl öljyä
- 1 sitruunaruohon tyviosa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl tuoretta inkivääriä
- 1 pieni sipuli
- 1 vihreä chilipaprika
- 2 pakkausta (380/230 g) vihreitä linssejä säilöttynä
- 7 dl vettä
- mustapippuria myllystä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2½ dl kookosmaitoa
- ½ ruukku tuoretta korianteria
Lisäksi:
- 3-4 viipaletta Maalahden Limppua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
- Käsittele ensin kasvikset.
- Hienonna sitruunaruohon tyviosa, valkosipulinkynsi ja tuoretta inkivääriä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja vihreä chilipaprika.
- Valuta säilykelinssit.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sitruunaruoho, valkosipuli, inkivääri, sipuli ja chili. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää valutetut linssit, vesi, liemikuutio ja kookosmaito.
- Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Tarkista maku.
- Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.
- Leikkaa Maalahden Limppu tasakokoisiksi kuutioiksi ja kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna tilkka rypsiöljyä pannulla kuumaksi ja paahda leipäkuutioita ja valkosipulia, kunnes ovat kauniin värisiä ja rapeita.
- Tarjoa leipäkuutiot höyryävän linssikeiton kanssa.