Vihreä linssikeitto ja rapeat krutongit

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Vihreä linssikeitto ja krutonkeja
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Kaupallinen yhteistyö Maalahden limppu

Linsseistä valmistat edullisesti todella herkullisen ja trendikkään keiton, jota voit maustaa mielesi mukaan erilaisilla itämaisilla mausteilla
Tämä keitto maistuu ihanalta pakkaspäivänä. Keiton kruunaa rapeat Maalahden Limppu -krutongit.
Kokeile!

Advertising information

Ainekset

2-3 annosta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sitruunaruohon tyviosa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl tuoretta inkivääriä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 vihreä chilipaprika
  • 2 pakkausta (380/230 g) vihreitä linssejä säilöttynä
  • 7 dl vettä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2½ dl kookosmaitoa
  • ½ ruukku tuoretta korianteria
Lisäksi:
  • 3-4 viipaletta Maalahden Limppua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

  • Käsittele ensin kasvikset.
  • Hienonna sitruunaruohon tyviosa, valkosipulinkynsi ja tuoretta inkivääriä.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja vihreä chilipaprika.
  • Valuta säilykelinssit.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sitruunaruoho, valkosipuli, inkivääri, sipuli ja chili. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää valutetut linssit, vesi, liemikuutio ja kookosmaito.
  • Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Tarkista maku.
  • Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.
  • Leikkaa Maalahden Limppu tasakokoisiksi kuutioiksi ja kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna tilkka rypsiöljyä pannulla kuumaksi ja paahda leipäkuutioita ja valkosipulia, kunnes ovat kauniin värisiä ja rapeita.
  • Tarjoa leipäkuutiot höyryävän linssikeiton kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä