Tomaattikeitto ja chili-rakuunakrutongit

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2-3 rkl oliiviöljy
  • 2 tölkkiä säilyketomaatti
  • 5 (kivetön) vihreä oliivi
  • 1-2 rkl kasvisfondi
  • (vaihtoehto) riistafondi
  • 1 tl sokeri
  • mustapippurirouhe
  • chilijauhe
Chili-rakuunakrutongit:
  • 2-3 Maalahden Limppu -leipäviipale
  • 2 rkl oliiviöljy
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • chilijauhe
  • ½ tl kuivattu rakuuna

Iltojen viiletessä ja pimetessä maistuu jälleen ihanat keitot.
Tomaattikeitto on edullinen arkiruoka, joka sopii myös pitopöytään keittoruoaksi. Valmista seuraksi tyylikkäät chilillä ja rakuunalla maustetut rapeat leipäkuutiot eli krutongit.

Tomaattikeitto ja chili-rakuunakrutongit
2-4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ kesäkurpitsa
2-3 rkl oliiviöljyä
2 tölkkiä säilyketomaatteja
5 vihreää kivetöntä oliivia
1-2 rkl kasvis- tai riistafondia
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
ripaus chilijauhetta

Chili-rakuunakrutongit:
2-3 Maalahden Limppu -leipäviipaletta
2 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus chilijauhetta
½ tl kuivattua rakuunaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kesäkurpitsa.
Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele kasviksia hetki. Lisää säilötyt tomaatit, kivettömät oliivit, kasvis- tai riistafondi, sokeri ja mustapippuria myllystä. Lisää ripaus chilijauhetta. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja jatka keittämistä. Anna kiehua vielä 10-20 minuuttia.
Tarkista maku.
Valmista seuraksi rapeat krutongit.
Leikkaa Maalahden Limppu -leipäviipaleet kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää leipäkuutiot ja hienonnettu valkosipuli. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja tiputa sitten lämpöä. Mausta chilijauheella ja kuivatulla rakuunalla. Ota sivuun ja anna jäähtyä. Tarjoa kuuman keiton seurana.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: