Thaimaalainen kanakeitto

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

82 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Herkulliset keitot maistuvat kaikkina vuodenaikoina. Eksoottisen makuinen Thai-kanakeitto on upea sellaisenaan tai erilaisin vihanneksin tai riisipastan kanssa tarjottuna. Limetinlehtiä voi ostaa hyvin varustelluista ruokakaupoista kuivattuna. Etniset kaupat myyvät limenlehtiä pakasteena.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1-2 rkl öljyä
  • 600 g Kariniemen Kananpojan Fileeviipaleet Mango-chili
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 sitruunaruohon tyviosa hienonnettuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa suikaleina
  • 2 rkl kuivattuja sieniä
  • tai 100 g tuoreita sieniä (siitake, kiinalainen sieni)
  • 6 limetinlehteä
  • 1-2 chilipaprikaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • tai muscovadosokeria
  • 5 dl vettä +
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 prk kookosmaitoa
  • maun mukaan kalakastiketta
  • tuoretta korianteria

Ohje

  • Kuumenna öljy kattilassa.
  • Paista Kananpojan fileeviipaleet kauttaaltaan.
  • Lisää inkivääriraaste, hienonnettu sitruunaruohon tyviosa, hienonnettu valkosipuli ja porkkanasuikaleet, kääntele hetki kuumassa kattilassa.
  • Lisää joukkoon liotetut ja vedestä puristetut sienet tai tuoreet sienet, sekä hienonnetut limetinlehdet ja hienonnetut chilipaprikat.
  • Leikkaa chilit kertakäyttöhansikkaat kädessä ja poista siemenet.
  • Lisää myös fariini- tai muscovadosokeri, vesi, liemikuutio ja kookosmaito.
  • Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.
  • Mausta kalakastikkeella maun mukaan.
  • Tarkista maku.
  • Koristele keitto tuoreella korianterilla.
  • Vinkki! Voit halutessasi tarjota keiton kanssa riisipastaa tai nuudeleita, sekä lisätä joukkoon esimerkiksi bambunversoja tai mungpavun ituja.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: