Kikhernekeitto
- 30 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 2 dl Baba Kuivattuja kikherneitä
- 1 l (liottamiseen) vettä
- 1 l (keittämiseen) vettä
- 1 tl TAI maun mukaan suolaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- ½-1 punainen mieto chili
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 400 g tomaattimurskaa
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl Baba Harissaa TAI
- maun mukaan mustapippuria myllystä (vaihtoehto)
- 4 dl kookosmaitoa
- tuoretta korianteria
Lisäksi:
- tuoretta leipää
- Baba Nokkoshummusta
Valmistusohje
- Laita kuivatut kikherneet likoamaan kylmään veteen vähintään kahdeksaksi tunniksi tai yön yli.
- Valuta, huuhtele ja laita kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja suola.
- Keitä kannen alla vähintään tunti tai kunnes kikherneet tuntuvat sopivan kypsiltä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna punainen chili.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja laita sipuli, valkosipuli ja chili pannulle, kääntele hetki.
- Lisää juustokumina ja jauhettu korianteri ja kääntele vielä hetki. Laita joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, harissaa varovasti annostellen ja mustapippuria myllystä.
- Lisää kookosmaito, kypsät kikherneet ja suolaa maun mukaan. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Tarkista maku. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria.
- Nauti kikhernekeitto tuoreen leivän ja nokkoshummuksen kanssa.