Kantarellikeitto

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

855 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

  • 30 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 2 Annosta
Kantarellikeitto

Kantarellikeitto on suomalaisten kestosuosikki!

Kantarellikeitto maistuu läpi vuoden. Metsän ihanat sienet odottavat kerääjiä. Kantarellit maistuvat usein kokemattomammallekin sienestäjälle ja ainakin ne ovat helposti tunnistettavissa. Jo pienestä määrästä voit valmistaa maistuvan keiton, jonka seurana voit tarjota tuoretta, pehmeää leipää tai keiton päälle ripoteltuja krutonkeja. Tästä sienikeitosta saat herkullisen myös maidottomana. Käytä kerman tilalla esimerkiksi alpro soya ruoka -valmistetta ja jätä ohjeesta pois sulatejuusto tai tuorejuusto.

Advertising information

Kantarellikastike

Katso myös: kantarellikastike

Sienistä saa aina herkullisen kastikkeen melkeinpä ruoalle kuin ruoalle. Voit laittaa kastikkeeseen halutessasi hienonnettua sipulia. Katso resepti linkistä.

Kantarellikastike

Ainekset

2 annosta
  • 50 g voita
  • 1 pieni sipuli
  • tai margariinia
  • ½ l kantarelleja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio TAI
  • ½ kanaliemikuutio (vaihtoehto)
  • 2 dl kuohukermaa TAI
  • 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
  • 100 g sulatejuustoa TAI
  • 100 g tuorejuustoa (vaihtoehto)
  • suolaa
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

  • Sulata voi kattilassa.
  • Kuullota sipulisilppua hetki.
  • Lisää joukkoon paloitellut kantarellit ja kääntele, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  • Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja kääntele ne sienten joukkoon.
  • Lisää vesi, liemikuution pala, kerma ja sulatejuusto.
  • Keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.
  • Tarkista maku.
  • Ripottele halutessasi pinnalle tuoretta persiljaa.
  • Nauti kantarellikeitto heti.

Useimmin kysytyt kysymykset: Kantarellikeitto

Voiko kantarellikeiton pakastaa?

  • Kyllä, mutta koostumus voi hieman muuttua. Soseutettu keitto säilyy paremmin kuin palasista tehty.

Miten kantarellit kannattaa puhdistaa ennen keittoa?

  • Harjaa tai pyyhi sienet varovasti. Vältä huuhtelua, sillä sienet imevät vettä ja menettävät makua.

Voiko kantarellikeiton tehdä ilman kermaa?

  • Ehdottomasti! Kaurakerma, kookosmaito tai soijatuotteet toimivat hyvin vaihtoehtoina.

Mitä lisukkeita sopii kantarellikeiton kanssa?

  • Saaristolaisleipä, paistetut lehtikaalit tai krutongit ovat suosittuja valintoja.

Miten kantarellikeitosta saa ruokaisampaa?

  • Lisää perunaa, porkkanaa tai linssejä. Myös paistettu pekoni tai savutofu tuo täyteläisyyttä.

Voiko käyttää pakastekantarelleja?

  • Kyllä, mutta sulata ja valuta ne hyvin ennen käyttöä, jotta keitto ei vetisty.

Miksi kantarellikeitto joskus maistuu kitkerältä?

  • Yleensä syynä on huonosti kypsennetyt sienet tai liian vahva viini. Hauduta rauhassa ja käytä mietoa valkoviiniä tai etikkaa. Voit käyttää myös kuohuviiniä.

Kauppalista

Yhteistyössä