Hernekeitto

  • 30 min Työaika
  • 14 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Hernekeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

225 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hernekeitto on maukasta myös ilman lihaa. Halutessasi voit lisätä keittoon 2-3 porkkanaa ja pienen palan selleriä kuutioina. Lisää kasvikset keittoon noin puoli tuntia ennen valmistumista. Vinkki! Käytä ”lihana” keittoon pannulla rapeaksi käristettyä pekonia. Yllä olevaan keittomäärään riittää n. 140 g pekonia. Lisää pekoni keittoon loppuvaiheessa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 2 l vettä
  • 1 sipuli
  • 500 g luutontoa sianlihaa
  • 2 porkkanaa
  • ½-1 tl meiramia
  • suolaa

Valmistusohje

  • Huuhdo herneet ja laita ne likoamaan kahteen litraan vettä yön ajaksi.
  • Keitä herneitä liotusvedessä miedolla lämmöllä noin tunti.
  • Lisää pieniksi kuutioiksi paloiteltu sianliha ja hienonnettu sipuli, sekä porkkanasuikaleet.
  • Jatka keittämistä vielä tunti.
  • Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista kypsyys.
  • Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.
  • Tuoreen sianlihan asemesta voit käyttää myös palvikinkkua, säilykelihaa tai ruskistettua, maustettua jauhelihaa.
  • Lisää kypsä liha keittoon noin puoli tuntia ennen valmistumista.
  • Nauti hernekeitto vaikka sipulin ja sinapin kera.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: