Ahvenkeitto

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

A vogel logo A vogel logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4-5 annosta
  • 3 porkkana
  • 1 sipuli
  • 3-4 lehtisellerin varsi
  • 1 fenkoli
  • ½ punainen chili
  • 2-3 lehtikaalinlehti
  • 3 rkl rypsiöljy
  • 1½ l vesi
  • 2-3 Herbamare kasvisliemikuutio
  • maun mukaan Herbamare Spicy yrttisuolaseos
  • 500-600 g ahvenfilee
  • 1 limen mehu
  • maun mukaan tuore tilli

Syksy on keittojen kulta-aikaa. Kun ilmat viilenevät, on lämpimät keitot ihana tapa nauttia lämmittävää ruokaa. Keitto on maustettu Herbamare liemikuutioilla, joita löytyy myös vähäsuolaisena. Herbamare yrttisuolat kuuluvatkin monen ruokapöytään ja maustekaappiin. Oletko jo maistanut chilillä ryyditettyä Herbamare Spicya, joka on mainio mauste myös keittoihin.
Tähän keittoon on käytetty ahvenia, mutta voit hyvin valmistaa sen myös muista kaloista. Jos haluat keittoon hieman lisäväriä, lisää liemeen tomaattipyreetä tai paseerattua tomaattia.

Ahvenkeitto
4-5 annosta

3 keskikokoista porkkanaa
1 sipuli varsineen
3-4 lehtisellerinvartta
1 fenkoli
½ punainen chili
2-3 lehtikaalinlehteä
3 rkl rypsiöljyä
1½ l vettä
2-3 Herbamare Kasvisliemikuutiota
Herbamare Spicy -yrttisuolaa maun mukaan
500-600 g ahvenfileetä
1 limenmehu
tilliä maun mukaan

Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkanat suikaleiksi ja hienonna sipuli varsineen. Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja hienonna fenkoli. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Poista lehtikaalinlehdistä kova lehtiruoti ja hienonna lehdet.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja Herbamare Spicy -yrttisuolaa maun mukaan. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä ja liemi on maukas. Paloittele ahvenfileet suupaloiksi ja lisää keiton joukkoon.

Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Purista joukkoon limenmehu ja hienonna joukkoon tilliä. Tarkista maku.

Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: