Punajuurigratinoitu kukkakaali

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

A vogel logo A vogel logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta

Syksy on täällä!
Nyt nautitaan upeasta ruskasta ja viilenevistä päivistä. Kuinka ihanalta tuntuukaan olla omassa kodissa. Keittiöstä kantautuva herkullinen tuoksu houkuttaa ruokapöytään. Katso miten upean värinen on tämä punajuurigratinoitu kukkakaali! Sopii nautittavaksi sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.

Punajuurigratinoitu kukkakaali
4 annosta

reilusti vettä
1 keskikokoinen kukkakaali
ripaus Herbamare -yrttisuolaa
50 g voita tai margariinia
½ dl vehnäjauhoja
3 dl Biotta Punajuurimehua
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
150 g juustoraastetta
ripaus Herbamare -yrttisuolaa

Kiehauta vettä kattilassa.
Paloittele kukkakaali kukinnoiksi tai sopiviksi suupaloiksi.
Lisää kukkakaali ja ripaus Herbamare -yrttisuolaa kiehuvaan veteen ja anna kiehua joitakin minuutteja, kunnes kukkakaali on sopivan kypsää. Valuta ja kaada kukkakaalit reunalliseen uunivuokaan.
Valmista gratiinikastike.
Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Lisää Biotta Punajuurimehu ja ruoka- tai kuohukerma. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon juustoraaste ja mausta Herbamare -yrttisuolalla. Tarkista maku. Kaada seos kukkakaalien päälle ja laita 250-asteiseen uuniin uunin keskiritilätasolle, kunnes pintaan tulee ruskeita pilkkuja.

Tarjoa sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä