Punajuuri-mifukaalilaatikko
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 800 g keräkaali
- 3 rkl rypsiöljy
- 5 dl Biotta Punajuuritäysmehu
- ¾ dl puuroriisi
- 3 porkkana
- 1 kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 2 tl Herbamare yrttisuolaseos
- mustapippurirouhe
- ¾ dl siirappi
Lisäksi:
- 250 g mifusuikale
- (vaihtoehto) härkis
- (vaihtoehto) jauheliha
- (vaihtoehto) nyhtökaura
Punajuuri on ollut trendikäs mukula jo useamman vuoden ja sen käyttö lisääntyy jatkuvasti.
Punajuuri antaa upean värin ja maun ruokaan. Kokeile tätä ihanaa punajuurikaalilaatikkoa, jossa perinteinen jauheliha on korvattu mifu-suikaleilla.
Voit toki käyttää myös jauhelihaa, soijarouhetta, nyhtökauraa, härkistä tai vaikkapa tofua.
Punajuuri-mifukaalilaatikko
4 annosta
800 g keräkaalia
3 rkl rypsiöljyä
5 dl Biotta Luomu-punajuuritäysmehua
¾ dl puuroriisiä
3 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 iso sipuli
2 tl Herbamare-yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
¾ dl siirappia
Lisäksi:
250 g Mifusuikaleita TAI nyhtökauraa TAI härkistä TAI jauhelihaa + ripaus suolaa
Poista keräkaalista kanta ja leikkaa kaali suikaleiksi veitsellä.
Kuumenna suuressa kattilassa rypsiöljy ja kääntele kaalisuikaleita kovalla lämmöllä hetki. Lisää Biotta Luomu-punajuuritäysmehu ja puuroriisi.
Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kesäkurpitsa. Hienonna sipuli.
Lisää porkkanat, kesäkurpitsa ja sipuli kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Mausta Herbamare yrttisuolalla, mustapippurilla ja siirapilla.
Sekoita joukkoon Mifusuikaleet, nyhtökaura, härkis tai paistettu, suolalla maustettu jauheliha.
Tarkista maku.

Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.