Tahini-uunijuurekset

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 kg bataatti
  • 2 palsternakka
  • 1 juuriselleri
  • 2-4 porkkana
  • 2-3 valkosipulinkynsi
  • 25 g voi
  • (3 rkl - vaihtoehto) rypsiöljy
  • 2 tl juustokumina
  • 1 tl suola
  • ½ prk Baba tahini
  • tuore rosmariini
  • 100 g kuivattu sekahedelmä
  • 1-2 dl vesi

Baba Foodsin tuotteet valmistetaan käsin Helsingin Herttoniemessä. Löydät niitä varmimmin kauppojen vegeruokahyllyiltä. Baban tahini löytyy kuitenkin nyt lasipurkkiin pakattuna sieltä missä on muita vastaavia tuotteita. Se ei vaadi enää kylmäsäilytystä avaamattomana. Tahinilla maustat uunijuurekset herkullisella tavalla. Juustokumina ja sekahedelmät antavat ruokaan oman vivahteen. Valmista vaikka vegaanille joulupöytään.

Tahini-uunijuurekset
6 annosta

1 kg bataattia
2 keskikokoista palsternakkaa
pieni juuriselleri
2-4 porkkanaa koosta riippuen
2-3 valkosipulinkynttä
25 g voita tai 3 rkl rypsiöljyä
2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa tai maun mukaan
½ prk Baba Tahinia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
100 g kuivattuja sekahedelmiä
1-2 dl vettä

Kuori bataatti, palsternakka, juuriselleri ja porkkanat. Paloittele reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi tai kuumenna rypsiöljy uunin kestävässä padassa. Lisää kasvikset ja valkosipulinkynnet ja kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää juustokumina, suola ja tahini. Kääntele hetki. Lisää vielä tuoretta rosmariinia ja sekahedelmät. Lisää vettä ja kypsennä uunissa 175-200 asteessa, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: