Marinoitu siitakesieni-papusalaatti
- 20 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 l vesi
- 1 tl suola
- 100 g vihreä papu
- 200 g siitakesieni
- 1 ruukku Vihreäkeiju ruohosipuli
- 2 valkosipulinkynsi
- 2 rkl avokadoöljy
- (vaihtoehto) oliiviöljy
Lisäksi:
- 2 rkl avokadoöljy
- (vaihtoehto) oliiviöljy
- 2 rkl balsamiviinietikka
- 1 rkl siirappi
- (vaihtoehto) hunaja
- mustapippurirouhe
- suola
Siitakesienistä valmistat ihastuttavan salaatin, jonka voit tarjota vaikkapa salaattipöydässä tai leipäviipaleen seurana.
Marinoitu siitakesieni-papusalaatti
4 annosta
1 l vettä
1 tl suolaa
100 g vihreitä papuja
200 g siitakesieniä
1 ruukku Vihreäkeiju ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl avokado- tai oliiviöljyä
Lisäksi:
2 rkl avokado- tai oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Kiehauta vesi. Lisää suola.
Leikkaa vihreistä pavuista päät ja puolita halutessasi.
Lisää pavut kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Valuta.
Viipaloi siitakesienet, hienonna kevätsipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna avokado- tai oliiviöljy pannulla ja lisää ainekset papujen kanssa pannulle. Kääntele muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä koko ajan sekoitellen.
Jäähdytä.
Laita ainekset kulhoon ja lisää avokado- tai oliiviöljy, balsamiviinietikka ja siirappi tai hunaja.
Rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää suolaa maun mukaan. Sekoita ja tarkista maku.
Vinkki!
Tarjoa sellaisenaan salaattipöydässä, liha- tai kanaruoan kanssa tai voileivän päällä.