Kurpitsahummus

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • 1 kurpitsa
  • 1 sitruunan mehu
  • 380/230 g kikherne
  • ½ dl vesi
  • 2-3 rkl tahini
  • ½ tl suola
  • juustokumina
  • mustapippurirouhe

Syksyn vihannessato tarjoaa monenlaista herkkua, joita kannattaa hyödyntää keittiössä. Erilaiset kurpitsat taipuvat moneksi. Valmista maukas hummus vaikkapa illanistujaisiin ja tarjoa mehevän Maalahden Limpun kanssa. Kokeile myös Maalahden Limpusta ja kurpitsahummuksesta valmistettua voileipäkakkua!

Kurpitsahummus
noin 20 annosta

1 keskikokoinen spagettikurpitsa (tai muu kurpitsa)
1 sitruunanmehu
380/230 g kypsiä kikherneitä, valutettuna
½ dl vettä tai tarpeen mukaan
2-3 rkl tahinia
½ tl suolaa
ripaus juustokuminaa
mustapippuria myllystä maun mukaan

Puolita kurpitsa ja poista siemenet lusikalla kaapimalla. Paloittele kurpitsa paloiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mikäli kurpitsan kuori on kova ja hankala leikattavaksi, voit laittaa kurpitsanpuolikkaat pellille myös kuorineen, mutta muista kovertaa ensin siemenet. Paahda 225 asteessa noin puoli tuntia. Mikäli olet paahtanut kurpitsaa puolikkaina, koverra hedelmäliha lusikalla. Jäähdytä. Laita kurpitsa tehosekoittimeen ja purista joukkoon sitruunanmehu. Lisää valutetut kikherneet ja jauha tasaiseksi. Ohenna vedellä, jotta saat sopivan paksuisen tahnan. Lisää tahini, suola, juustokumina ja mustapippuria myllystä. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Tarjoa mehevän Maalahden Limpun kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä