Kurpitsachutney
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 ½ l kurpitsakuutioita
- 1 iso sipuli silputtuna
- 1-2 rkl tuoretta inkivääriä
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- ½ punainen chilipaprika
- 1 dl viinietikkaa
- ½ rasia (n. 160 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
- Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta pieniä kuutioita.
- Laita kurpitsakuutiot kattilaan silputun sipulin, inkiväärin, kanelin ja tähtianiksen kanssa kattilaan.
- Poista chilistä siemenet ja silppua puolikas chilipaprika hienoksi silpuksi muiden ainesten joukkoon.
- Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
- Kun kurpitsat alkavat muuttua läpikuultavaksi, lisää viinietikka ja hillo-marmeladisokeri.
- Anna kiehua noin viisi minuuttia.
- Jaa pieniin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.
- Tarjoa kurpitsachutney paistettujen tai grillattujen liha- tai kanaruokien lisänä.