Ruskea kastike

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
ruskea kastike
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Perinteinen ruskea kastike sopii myös muiden kuin lihapullien kastikkeeksi. Voit käyttää ruskaa kastiketta myös muiden kastikkeiden pohjaksi.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Ruskea kastike:
  • 50 g voita TAI
  • 70-80 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • maun mukaan suolaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä

Valmistusohje

  • Valmista perinteinen ruskea kastike mieluiten valurautapannulla. Mikäli sellaista ei ole käytössä, onnistuu kastike myös pinnoitetulla pannulla.
  • Sulata voi tai margariini pannulla ja anna sen ruskistua hieman. Lisää vehnäjauhot ja kääntele koko ajan kovalla lämmöllä kunnes ne ruskistuvat.
  • Lisää vesi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.
  • Sekoita joukkoon tomaattipyree ja mausta suolalla. Tarkista maku.
  • Tarjoa ruskea kastike erikseen tai lisää joukkoon lihapyörykät ja kuumenna.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä