Ruskea kastike
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
Ruskea kastike:
- 50 g voita TAI
- 70-80 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä
- maun mukaan suolaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
Valmistusohje
- Valmista perinteinen ruskea kastike mieluiten valurautapannulla. Mikäli sellaista ei ole käytössä, onnistuu kastike myös pinnoitetulla pannulla.
- Sulata voi tai margariini pannulla ja anna sen ruskistua hieman. Lisää vehnäjauhot ja kääntele koko ajan kovalla lämmöllä kunnes ne ruskistuvat.
- Lisää vesi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Sekoita joukkoon tomaattipyree ja mausta suolalla. Tarkista maku.
- Tarjoa ruskea kastike erikseen tai lisää joukkoon lihapyörykät ja kuumenna.