Maki-sushit
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
48 annosta
- 2 ½ dl sushiriisiä
- 4 dl vettä
- suolaa
- sokeria
- 3 rkl riisiviinietikkaa
Lisäksi:
- 5 arkkia merilevää
- 100 g graavilohta
- pala kurkkua
Lisäksi:
- makeaa soijakastiketta
- säilöttyjä sushi-inkiväärilastuja
- wasabia
Valmistusohje
- Aloita huuhtelemalla sushiriisi.
- Valuta veden alla kunnes riisistä irtoaa kirkasta vettä.
- Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
- Laita riisi laakealle, mielellään muoviselle vadille, jotta se jäähtyy pian.
- Lisää joukkoon ripaus suolaa, sokeria ja riisiviinietikkaa. Sekoita hyvin.
- Laita merileväarkit yksi kerrallaan bambumaton päälle siten, että mattapinta on ylöspäin.
- Levitä ¾ osa arkille riisiä.
- Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne arkin alkupään reunalle koko pituudeltaan.
- Laita päälle ohuita kurkkusuikaleita.
- Kääri bambumattoa apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi terävällä veitsellä.
- Tarjoa maki-sushien seuraksi makeaa soijakastiketta, säilöttyjä inkiväärilastuja ja wasabia.