Maki-sushit

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Maki-sushit
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Makuja logo Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Makuja

Maki-sushit valmistuvat helposti isommallekin joukolle. Varaa käyttöösi bambumatto, jolla käärit rullat vaivatta. Leikkaa terävällä veitsellä siisteiksi annospaloiksi. Kasvis-makeihin voit laittaa vaikkapa kesäkurpitsaa, avokadoa, porkkanaa tai muita lempikasviksia.

Advertising information

Ainekset

48 annosta
  • 2 ½ dl sushiriisiä
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • sokeria
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
Lisäksi:
  • 5 arkkia merilevää
  • 100 g graavilohta
  • pala kurkkua
Lisäksi:
  • makeaa soijakastiketta
  • säilöttyjä sushi-inkiväärilastuja
  • wasabia

Valmistusohje

  • Aloita huuhtelemalla sushiriisi.
  • Valuta veden alla kunnes riisistä irtoaa kirkasta vettä.
  • Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
  • Laita riisi laakealle, mielellään muoviselle vadille, jotta se jäähtyy pian.
  • Lisää joukkoon ripaus suolaa, sokeria ja riisiviinietikkaa. Sekoita hyvin.
  • Laita merileväarkit yksi kerrallaan bambumaton päälle siten, että mattapinta on ylöspäin.
  • Levitä ¾ osa arkille riisiä.
  • Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne arkin alkupään reunalle koko pituudeltaan.
  • Laita päälle ohuita kurkkusuikaleita.
  • Kääri bambumattoa apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi terävällä veitsellä.
  • Tarjoa maki-sushien seuraksi makeaa soijakastiketta, säilöttyjä inkiväärilastuja ja wasabia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: