Kermainen sinisimpukkakeitto
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 500 g eläviä sinisimpukoita
- 4 dl vettä
- 4 dl valkoviiniä
- 2 kpl salottisipulia
- muutama lehtipersiljanoksa
- 2 kpl kalaliemikuutioita
- 10 kpl mustapippuria
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- ½ kpl chilipaprika
- 1 tl punaista curryjauhetta
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
- Pese simpukat ja raaputa parta irti.
- Mikäli simpukka on avonainen, kopauta kuorta kevyesti. Jos simpukka sulkeutuu, se on elävä. Heitä kuolleet simpukat pois.
- Mittaa kattilaan vesi, valkoviini, kuoritut salottisipulit, lehtipersiljanoksat, kalaliemikuutiot, mustapippurit, valkosipulinkynnet ja hienonnettu chilipaprika. Kiehauta.
- Lisää elävät sinisimpukat kunnolla kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti.
- Heitä kiinni jääneet simpukat pois ja anna avonaisten jäähtyä liemessä.
- Avaa simpukat ja poista sisältä simpukanliha. Nosta sivuun.
- Heitä kuoret pois.
- Siivilöi liemi ja lisää liemeen punainen curry jauheena ja kuivattu rakuuna.
- Sekoita vehnäjauhot ja kerma keskenään ja valuta ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
- Anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku.
- Lisää simpukat ja kuumenna.
- Koristele halutessasi lehtipersiljalla.
- Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.