Kermainen sinisimpukkakeitto

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Makuja

Kermainen sinisimpukkakeitto on tyylikäs alkupalakeitto, mutta sopii myös kevyeksi lounaaksi. Tämä hienostunut keitto on edullista valmistaa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 500 g eläviä sinisimpukoita
  • 4 dl vettä
  • 4 dl valkoviiniä
  • 2 kpl salottisipulia
  • muutama lehtipersiljanoksa
  • 2 kpl kalaliemikuutioita
  • 10 kpl mustapippuria
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • ½ kpl chilipaprika
  • 1 tl punaista curryjauhetta
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

  • Pese simpukat ja raaputa parta irti.
  • Mikäli simpukka on avonainen, kopauta kuorta kevyesti. Jos simpukka sulkeutuu, se on elävä. Heitä kuolleet simpukat pois.
  • Mittaa kattilaan vesi, valkoviini, kuoritut salottisipulit, lehtipersiljanoksat, kalaliemikuutiot, mustapippurit, valkosipulinkynnet ja hienonnettu chilipaprika. Kiehauta.
  • Lisää elävät sinisimpukat kunnolla kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti.
  • Heitä kiinni jääneet simpukat pois ja anna avonaisten jäähtyä liemessä.
  • Avaa simpukat ja poista sisältä simpukanliha. Nosta sivuun.
  • Heitä kuoret pois.
  • Siivilöi liemi ja lisää liemeen punainen curry jauheena ja kuivattu rakuuna.
  • Sekoita vehnäjauhot ja kerma keskenään ja valuta ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
  • Anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku.
  • Lisää simpukat ja kuumenna.
  • Koristele halutessasi lehtipersiljalla.
  • Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä