Kirsikkarullakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- perunajauho
- leivinjauhe
- kirsikkahillo
- vispikerma
- sokeri
- vaniljasokeri
- droetker musta sokerimassa
- droetker vaaleanpunainen sokerimassa
- tomusokeri
- droetker sokerihelmi
- vispikerma
Dr.Oetker on tuonut markkinoille iloisen värisiä sokerimassoja.
Maaliskuun aikana löydät näitä K-ketjun kaupoista ja huhtikuusta lähtien ne ovat jo S-ketjunkin valikoimissa.
Väreinä ovat musta, vaaleanpunainen, keltainen, punainen ja vihreä. Sokerimassaa myydään 150 gramman pakkauksissa.
Leivoin herkullisen kirsikkarullakakun, jonka päällystin mustalla sokerimassalla. Kukkia otin vaaleanpunaisesta massasta kukkamuotilla.
Mitä kivaa sinä keksit esimerkiksi kevään juhliin?
Kirsikkarullakakku
noin 10 annosta
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
Täyte:
300 g kirsikkahilloa
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria TAI Vaniljatankoa myllystä
Pinnalle:
50-100 g kirsikkahilloa
2 x 150 g Dr.Oetker Mustaa sokerimassaa
n. 75 g Dr.Oetker Vaaleanpunaista sokerimassaa
(tomusokeria)
Dr.Oetker Sokerihelmiä
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperiarkin päälle.
Levitä pinnalle kirsikkahilloa.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä vaahto torttulevylle.
Kääri torttu rullalle ja siirrä tarjoiluvadille. Sivele tortun pintaan ohut kerros kirsikkahilloa liimaksi. Vältä isoja kirsikkapaakkuja.
Kaulitse musta sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi ja nosta kaulimen avulla varovasti tortun pinnalle.
Painele sokerimassa tortun pinnalle ja reunoille ja leikkaa taikinapyörällä ylimääräiset pois.
Kaulitse vaaleanpunaista sokerimassaa ja ota kukkamuotilla kukkia. Peitä pinta kukilla ja laita kukan keskustaksi sokerihelmiä.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.