Vegaaninen, gluteeniton punajuurikakku
- 20 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 dl Biotta Punajuuritäysmehu
- 2 rkl pellavansiemeniä
- 3 raaka punajuuri
- 6 dl gluteeniton jauhoseos
- 1 dl rypsiöljy
- 1 dl kookossokeri
- 2 tl leivinjauhe
- 2 tl vaniljasokeri
- 1 tl ruokasooda
- ½ tl kuivattu rosmariini
Vuokaan:
- rypsiöljy
- gluteeniton korppujauho
Pinnalle:
- 300 g tofu
- 1 tl vaniljasokeri
- 3-4 dl tomusokeri
- 1 rkl punajuurimehu
Vegaaninen punajuurikakku on kahvipöydän iloinen piristys.
Voit korvata punajuuren myös keltajuurella, raitajuurella tai porkkanalla.
Käytä nesteenä silloin Biotta Luomuporkkanamehua.
Vegaaninen, gluteeniton punajuurikakku
8-10 annosta
1 dl Biotta Luomupunajuurimehua
2 rkl pellavansiemeniä
3 punajuurta raastettuna
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl rypsiöljyä
1 dl kookossokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
½ tl kuivattua rosmariinia
Vuokaan:
rypsiöljyä
gluteenitonta korppujauhoa
Pinnalle:
300 g pehmeää tofua
1 tl vaniljasokeria
3-4 dl tomusokeria
1 rkl punajuurimehua

Mittaa kulhoon punajuurimehu ja pellavansiemenet. Anna turvota viisi minuuttia. Raasta sillä välin kuoritut punajuuret ja lisää joukkoon yhdessä gluteenittoman jauhoseoksen kanssa.
Sekoita joukkoon rypsiöljy, kookossokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri, ruokasooda ja kuivattu rosmariini.
Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 22 cm.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
Valmista kuorrute.
Laita kulhoon pehmeä tofu, vaniljasokeri, tomusokeri ja punajuurimehu. Vatkaa tasaiseksi.
Seos on löysää ja melko valuvaa. Voit halutessasi valmistaa kuorrutteen myös ilman tofua.
Levitä kuorrute pinnalle ja koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.