Porkkanakakku, gluteeniton, maidoton

  • 15 min Työaika
  • 1 h 15 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

60 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

A vogel logo A vogel logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

16 annosta
  • 5 kananmuna
  • 3 dl fariinisokeri
  • (vaihtoehto) ruokokidesokeri
  • 2 dl mantelijauhe
  • 4 dl gluteeniton jauhoseos
  • 2 tl leivinjauhe
  • 2 tl kaneli
  • ½ tl kardemumma
  • 3 porkkana
  • 2 dl Biotta Porkkanatäysmehu
  • 2½ dl rypsiöljy
Kuorrute:
  • 200 g gluteeniton tuorejuusto
  • 3-4 dl tomusokeri
  • kaneli

Leivo ihana porkkanakakku kevään juhliin, joka soveltuu myös keliaakikolle.

Porkkanakakku, gluteeniton, maidoton
12-16 annospalaa

5 isoa kananmunaa
3 dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
2 dl mantelijauhetta
4 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl kardemummaa
3 isoa porkkanaa
2 dl Biotta Porkkanatäysmehua
2½ dl rypsiöljyä

Kuorrute:
200 g maidotonta ja gluteenitonta tuorejuustoa (kookosöljyvalmiste)
3-4 dl tomusokeria
ripaus kanelia

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon fariinisokeri tai ruokokidesokeri.
Lisää mantelijauhe, hieno gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma ja sekoita. Kuori ja raasta porkkanat joukkoon. Lisää rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Paista kakkua 175 asteessa uunissa keskiritilätasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunasta.
Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa tai nosta tarjoiluvadille.
Jäähdytä hyvin.
Valmista kuorrute.
Laita maidoton ja gluteeniton tuorejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon tomusokeri ja ripaus kanelia.
Levitä seos kakun päälle ja koristele halutessasi kanelilla tai pikkuporkkanoilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä