Porkkanakakku, gluteeniton, maidoton
- 15 min Työaika
- 1 h 15 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 5 kananmuna
- 3 dl fariinisokeri
- (vaihtoehto) ruokokidesokeri
- 2 dl mantelijauhe
- 4 dl gluteeniton jauhoseos
- 2 tl leivinjauhe
- 2 tl kaneli
- ½ tl kardemumma
- 3 porkkana
- 2 dl Biotta Porkkanatäysmehu
- 2½ dl rypsiöljy
Kuorrute:
- 200 g gluteeniton tuorejuusto
- 3-4 dl tomusokeri
- kaneli
Leivo ihana porkkanakakku kevään juhliin, joka soveltuu myös keliaakikolle.
Porkkanakakku, gluteeniton, maidoton
12-16 annospalaa
5 isoa kananmunaa
3 dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
2 dl mantelijauhetta
4 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl kardemummaa
3 isoa porkkanaa
2 dl Biotta Porkkanatäysmehua
2½ dl rypsiöljyä
Kuorrute:
200 g maidotonta ja gluteenitonta tuorejuustoa (kookosöljyvalmiste)
3-4 dl tomusokeria
ripaus kanelia
Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon fariinisokeri tai ruokokidesokeri.
Lisää mantelijauhe, hieno gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma ja sekoita. Kuori ja raasta porkkanat joukkoon. Lisää rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Paista kakkua 175 asteessa uunissa keskiritilätasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunasta.
Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa tai nosta tarjoiluvadille.
Jäähdytä hyvin.
Valmista kuorrute.
Laita maidoton ja gluteeniton tuorejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon tomusokeri ja ripaus kanelia.
Levitä seos kakun päälle ja koristele halutessasi kanelilla tai pikkuporkkanoilla.