Omenakeikauskakku
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Mikä voisi olla suomalaisempi alkusyksyn tuote kuin kotimaiset omenat, joita kasvaa omissa puutarhoissa. Jos omaa omenapuuta ei olekaan, löytyy kotimaiset omenat myös kaupan hyllyltä. Omenakeikauskakku valmistuu helposti. Tarjoa seuraksi vaniljavaahtoa, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 2 dl Dansukker Taloussokeria
- 2 kananmunaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl Dansukker vaniljasokeria
- ½ tl kanelia
- 1 dl maitoa TAI
- 1 dl kermaa (vaihtoehto)
- 3-4 kotimaisia omenoita
- 50 g voita
- 1 dl Dansukker Taloussokeria
- vaniljavaahtoa TAI
- kermavaahtoa (vaihtoehto)
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja taloussokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
- Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito tai kerma.
- Poista omenoista siemenkodat ja huuhtele omenat. Leikkaa viipaleiksi.
- Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja valuta pohjalle sulatettu voi. Ripottele päälle taloussokeri ja kaneli.
- Asettele sitten omenaviipaleet ympyrän muotoon. Kaada päälle taikina ja kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.
- Tarjoa vaniljavaahdon, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
- Omenakeikauskakku on valmis tarjottavaksi.