Piparjuuri-lihamureke

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

17 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

5-6 annosta
  • 1½ dl korppujauho
  • 3 dl vesi
  • kerma
  • 600 g jauheliha
  • 1 sipuli
  • ¾ tl suola
  • 1 kananmuna
  • mustapippurirouhe
  • 100 g piparjuuritahna

Piparjuuritahnalla täytetty lihamureke on upean makuinen tarjottava. Tarjoa seuraksi kuohkeaa perunasosetta ja höyrytettyjä porkkanoita tai muita vihanneksia.

Piparjuuri-lihamureke
5-6 annosta

1½ dl korppujauhoja
3 dl vettä tai kermaa
600 g jauhelihaa
1 iso sipuli
¾ tl suolaa
(1 muna)
mustapippuria myllystä

Väliin:
100 g piparjuuritahnaa

Laita korppujauhot ja neste kulhoon ja sekoita. Anna turvota noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu sipuli, suola, (kananmuna) ja mustapippuria myllystä.

Muotoile taikinasta suorakaiteen mallinen levy leivinpaperin päälle. Levitä pinnalle reunoja myöten piparjuuritahnaa. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle. Nosta rulla puhtaalle leivinpaperille uunipellille.

Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes mureke näyttää kypsältä. Leikkaa viipaleiksi ja nauti perunasoseen kanssa.

Huom!
Voit halutessasi kuullottaa sipulin pienessä öljytilkassa ennen mureketaikinaan sekoittamista.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä