Gluteeniton liha-makaronilaatikko

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

136 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 4-5 Annosta
gluteeniton liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko on monen suomalaisen lapsuuden suosikki ja arjen pelastaja, joka maistuu koko perheelle. Tässä gluteenittomassa versiossa perinteinen laatikkoruoka saa uuden ulottuvuuden – makaronit on korvattu gluteenittomalla pastalla, mutta tuttu maku ja rakastettu koostumus säilyvät. Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy täyteläinen ja lohdullinen ruoka, joka sopii niin kiireiseen viikkoon kuin nostalgisiin makumuistoihin. Tämä resepti tarjoaa turvallisen vaihtoehdon keliaakikoille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ilman kompromisseja maussa.

Advertising information

Ainekset

4-5 annosta
  • vettä
  • 400 g gluteenitonta makaronia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • mustapippuria
  • paprikajauhetta
  • ½-1 punainen paprika
  • 8 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Laita reilusti vettä kattilaan ja kiehauta. Lisää gluteeniton makaroni ja suola. Anna kiehua, kunnes makaroni on lähes kypsää. Valuta.
  • Kuumenna öljy pannussa. Paista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
  • Lisää joukkoon paprikasuikaleet ja kääntele hetki.
  • Kaada seos valutettujen makaronien kanssa uunivuokaan ja sekoita tasaiseksi.
  • Vatkaa maito, kananmunat, ripaus suolaa ja juustoraaste keskenään ja lisää uunivuokaan.
  • Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes muna-maito on hyytynyt ja pinta on kauniin värinen.
  • Tarjoa liha-makaronilaatikko!
gluteeniton jauheliha-makaronilaatikko

Katso myös tämä vaihtoehto

Nauti jauheliha-makaronilaatikko raikkaan salaatin ja ihanan ketsupin kera.

Gluteeniton jauheliha-makaronilaatikko

Kauppalista

Yhteistyössä