Glaseerattu jauhelihamureke ja lohkoperunat
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Herkkumaa
Oletko arkiruoan ystävä? Jauhelihamureke on koko perheelle sopiva herkullinen ruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Pinnalle sekoitettu glaseerauskastike tuo kotiin kutsuvan tuoksun ja antaa murekkeelle upean maun.
Joko olet kokeillut Herkkumaan maukasta ketsuppia, joka on säilöntäaineeton eikä siinä ole tyypillisiä allergeeneja, kuten cayennepippuria ja selleriä. 575 gramman pullo on kätevän kokoinen, käteen sopiva ja vie vain vähän tilaa jääkaapissa. Kokeile tätä mureketta ja tarjoa seuraksi lohkoperunoita ja Herkkumaa majoneesia ja viipalekurkkuja.
Tutustu Herkkumaan tuotteisiinAdvertising information
Ainekset
4-5 annosta
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl vettä TAI
- 2 dl kermaa (vaihtoehto)
- 1 kananmuna
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- nokare voita TAI
- 2- 3 rl rypsiöljyä (vaihtoehto)
- maun mukaan suolaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä
- ½-1 tl timjamia TAI
- ½-1 tl rakuunaa (vaihtoehto)
Glaseerauskastike:
- 1 dl Herkkumaa Tomaattiketsuppia
- 1 rkl Worcesterkastiketta
- 2-3 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
Lohkoperunat:
- 1 kg kiinteämaltoisia perunoita
- 3-5 valkosipulinkynttä
- ½ dl rypsiöljyä TAI
- ½ dl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- 1 tl suolaa
- (paprikajauhetta tai kuivattuja yrttejä)
Lisäksi:
- Herkkumaa Tomaattiketsuppia
- Herkkumaa Majoneesia
- Herkkumaa Viipalekurkkuja
Valmistusohje
- Mittaa korppujauhot kulhoon ja lisää joukkoon vesi tai kerma ja anna seistä noin viisi minuuttia.
- Lisää rikottu kananmuna ja jauheliha. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kuumalla pannulla voissa tai öljyssä.
- Lisää joukkoon jäähtynyt sipuli ja lisää vielä suolaa ja mustapippuria maun mukaan sekä timjamia tai rakuunaa.
- Sekoita murekemassa tasaiseksi. Muotoile jauhelihamureke uunipellille leivinpaperin päälle.
- Sekoita kulhossa Worcesterkastike ja tomaattiketsuppi. Lisää joukkoon hienonnettua tuoretta inkivääriä.
- Levitä seosta reilusti sudilla jauhelihamurekkeen päälle.
- Valmista lohkoperunat.
- Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi.
- Laita uunipellille jauhelihamurekkeen viereen.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne perunoiden joukkoon yhdessä öljyn ja suolan (ja muiden mausteiden) kanssa.
- Kypsennä ruokaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ja jauhelihamureke ovat kypsiä. Voit sivellä lisää glaseerauskastiketta jauhelihamurekkeen pinnalle paiston aikana.
- Tarjoa glaseerattu lihamureke perunoiden kanssa ja lisäksi tomaattiketsuppia sekä Herkkumaa majoneesia. Laita tarjolle ruoan kanssa Herkkumaa Viipalekurkkuja.