Sorbettia kuohuviinillä
- 10 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 6 Annosta
Kaupallinen yhteistyö Astra Wines
Oletko kuohuviinin ystävä? Sorbettia kuohuviinillä on jälkiruoka, joka on huikean makuinen ja hienostunut herkku vaikkapa joulupöytään tai milloin tahansa nautittavaksi. Muista laittaa kuohuviini kylmään jo edellisenä päivänä ja valmista samoin sorbetti odottamaan herkutteluhetkeä. Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut on klassinen, perinteisellä menetelmällä tehty kuohuviini, jossa maistuvat sitrukset ja aprikoosi. Tästä klassikkokuohuviinistä on tullut suomalaisten suosikkijuoma, joka tekee arjestakin juhlaa. Löydät kuohuviiniä useassa eri pullokoossa.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
Sorbetti
- 2 kananmunanvalkuaista
- 1 dl tomusokeria
- 100 g pakastepuolukoita
- 100 g pakastevadelmia
Lisäksi:
- 50 g pakastepuolukoita
- 50 g pakastevadelmia
- 0,75 l Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut kuohuviiniä
Valmistusohje
- Laita kananmunanvalkuaiset puhtaaseen kuivaan kulhoon ja vatkaa ne valkoiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Vatkaa joukkoon tomusokeri vähän kerrallaan.
- Laita hieman kohmeiset pakastepuolukat ja pakastevadelmat kulhoon ja jauha ne sauvasekoittimella soseeksi.
- Lisää marjasose valkuais-sokerivaahtoon ja sekoita.
- Tarkista maku.
- Laita seos pakastimeen kulhossa ja vatkaa muutaman kerran puolen tunnin välein pakastuksen aikana. Anna olla pakastimessa vähintään seuraavaan päivään.
- Ota sorbetista palloja ja laita kauniin lasin pohjalle pallo sorbettia.
- Koristele jäisillä marjoilla ja kaada juuri ennen tarjoilua jokaiseen lasiin noin desilitra Bernarf-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut kuohuviiniä.
- Tarjoa heti!