Syrnikit eli rahkaletut

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
syrnikit eli rahkaletut
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Syrnikit, eli rahkaletut, ovat venäläis- ja ukrainalaislähtöinen herkku, joka on löytänyt tiensä myös suomalaisten pannuille. Näissä paksuissa ja mehevissä letuissa yhdistyvät maitorahkan täyteläisyys ja vaniljan lempeä makeus. Syrnikit sopivat täydellisesti viikonlopun brunssille, jälkiruoaksi tai vaikka iltapäivän hemmotteluhetkeen. Tarjoa ne marjojen, hillon tai smetanan kanssa – ja anna makujen viedä.

Advertising information

Ainekset

15 annosta
  • 250 g maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • ripaus suolaa
Paistamiseen:
  • voita
Lisäksi:
  • 200 g vesimelonia TAI
  • 200 g cantaloupemelonia (vaihtoehto) TAI
  • 200 g hunajamelonia (vaihtoehto)
  • 1 päärynä
  • 100 g vihreitä ja punaisia rypäleitä
  • ½ dl kuusenkerkkäsiirappia TAI
  • ½ dl vaahterasiirappia (vaihtoehto)
  • 2-3 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohje

  • Laita maitorahka kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Sekoita.
  • Lisää vehnäjauhot, sokeri ja ripaus suolaa ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Paista taikina lettupannulla voissa molemmin puolin miedolla lämmöllä.
  • Paloittele hedelmät ja mausta kuusenkerkkä- tai vaahterasiirapilla ja mintulla.
  • Tarjoa rahkalettujen kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä