Lakritsinen uunijäätelö

  • 15 min Työaika
  • 25 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 4 kananmuna
  • 1 ½ dl sokeri
  • 1 ½ dl perunajauho
  • 2 tl leivinjauhe
Täyte:
  • 200 g vaniljatuorejuusto
  • 1 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastike
Lisäksi:
  • 1 l vaniljajäätelö
  • 200 g Kouvolan Lakritsi Lakritsipala
  • 100 g vadelma
Marenki:
  • 4 kananmunanvalkuainen
  • 1 dl sokeri
Koristeluun:
  • Kouvolan Lakritsi Lakritsikastike
  • Kouvolan Lakritsi Lakritsipala
  • vadelma

Lakritsinen uunijäätelö
6-8 annosta

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta, laktoositon

Lisäksi:
1 l vaniljajäätelöä
200 g Kouvolan Lakritsi Lakritsipaloja
100 g vadelmia

Marenki:
4 kananmunanvalkuaista
1 dl sokeria

Koristeluun:
Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta, laktoositon
Kouvolan Lakritsi Lakritsia
vadelmia

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.
Laita vaniljatuorejuusto ja lakritsikastike kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä jäähtyneen torttulevyn pinnalle ja kääri tiukahkolle rullalle. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa kääretorttu tasapaksuiksi viipaleiksi ja laita reunalliseen uunivuokaan.
Paloittele vaniljajäätelö ja laita kääretorttuviipaleiden päälle. Ripottele päälle lakritsipaloja ja vadelmia. Valmista marenki. Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes marenkivaahto on kestävää. Levitä marenki jäätelön päälle siten, ettei jäätelö näy vuoasta. Laita vuoka 250 asteeseen uunin keskiritilätasolle, kunnes pintaan alkaa muodostua pilkkuja. Ota vuoka uunista. Koristele annos lakritsikastikkeella, lakupaloilla ja vadelmilla.

Tarjoa heti!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä