Marenkinen minttusuklaakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Marenkinen minttusuklaakakku on ihana kakku vaikka isänpäiväksi.
Jos marenkipohjan tekeminen tuntuu liian aikaa vievältä, voit ostaa valmiit marenkipohjat kaupan keksi- tai leivonnaishyllyltä.

Marenkinen minttusuklaakakku

8-10 annosta
2 munanvalkuaista
1 ½ dl sokeria
1 tl sitruunamehua
ripaus vaniljasokeria

Täyte:
2 ½ dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1 levy Cloetta Sprinkle mint & crispy rain ?suklaata
4 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
1 tl vaniljasokeria
(sokeria tarvittaessa)
Koristeluun:
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ levy Cloetta Sprinkle mint 6 crispy rain ?suklaata sulatettuna

Vaahdota valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Vatkaa lopuksi joukkoon sitruunamehu ja ripaus vaniljasokeria.
Levitä vaahdosta kaksi saman suuruista (halkaisija 24 cm) pyöreää kiekkoa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 100-asteisessa uunissa 3-4 tuntia, tai kunnes pohjat ovat ilmavia ja keveitä.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtoreunainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Laita marenkipohja vuokaan.
Valmista täyte.
Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon maitorahka.
Paloittele minttusuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Laita liivatelehdet likoamaan hetkeksi kylmään veteen.
Kääntele sulanut suklaa vaahdon joukkoon.
Kiehauta vesi ja sulata joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan nuolijalla käännellen.
Tarkista maku.
Mausta tarvittaessa sokerilla.
Kaada täyte vuokaan marenkipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen.
Siirrä tarjoiluvadille.
Laita päälle toinen marenkipohja.
Vaahdota vispikerma.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä vaahto ilmavasti marenkilevyn päälle.
Sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Laita suklaa pursotinpussiin ja pursota raitoja kakun päälle.
Nosta tarjolle!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä