Mangojuustokakku – gluteeniton
- 15 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10 annosta
- 2 kananmunaa
- ¾ dl kookospalmusokeria TAI
- ¾ dl sokeria (vaihtoehto)
- 1⁄2 dl perunajauhoja
- 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
- 1⁄2 dl Biotta Mango Mix-mehua
Täyte:
- 1 pieni prk säilykemangoa valutettuna
- 5 liivatelehteä
- 2 1⁄2 dl vispikermaa
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1⁄2 - ¾ dl sokeria
- 1 ruukku tuoretta sitruunaverbenaa TAI
- 1 ruukku tuoretta sitruunamelissaa (vaihtoehto) TAI
- 1 ruukku tuoretta minttua (vaihtoehto)
- 2 rkl Biotta Mango Mix -mehua
Pinnalle:
- 2 dl Biotta Mango Mix -mehua
- 1 dl hyytelösokeria
- tuoretta sitruunaverbenaa TAI
- tuoretta sitruunamelissaa (vaihtoehto) TAI
- tuoretta minttua (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja kookospalmusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja levitä leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 20x20 cm.
- Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
- Kumoa leivinpaperille.
- Leikkaa torttulevystä kakkuvuoan pohjalle sopivan kokoinen pohja. Voit koota kakun myös suoraan tarjoiluvadille ilman vuoanpohjaa.
- Kostuta Mango Mix-mehulla.
- Valuta säilykemango ja laita mangoviipaleet vierekkäin pohjan päälle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto, vaniljasokeri ja sokeri.
- Hienonna sitruunaverbena, sitruunamelissa tai minttu ja sekoita täytteen joukkoon. Tarkista maku.
- Kiehauta Mango Mix-mehu juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita.
- Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Mittaa Mango Mix-mehu kasariin tai kattilaan ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä muutama minuutti ja lusikoi kakun pinnalle vähän kerrallaan.
- Laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
- Irrota mangojuustokakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen. Koristele tuoreilla yrteillä.
- Vinkki! Voit valmistaa kakkupohjan myös vaaleaksi. Korvaa silloin kaakaojauhe perunajauhoilla. Jos haluat täytteestä maidottoman, käytä maidotonta kerman kaltaista kasvirasvavalmistetta ja korvaa vaniljatuorejuusto soija- tai kaurajogurtilla.