Mangojuustokakku – gluteeniton

  • 15 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mangojuustokakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

21 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

A vogel logo A vogel logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä A. Vogel

Iloisen värinen mangojuustokakku piristää juhlatarjoilut. Voit valmistaa näyttävän kakun myös pyöreään irtopohjavuokaan. Kakkutäytettä on raikastettu upealla sitruunaverbenalla. Kokeile ja ihastu!

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl kookospalmusokeria TAI
  • ¾ dl sokeria (vaihtoehto)
  • 1⁄2 dl perunajauhoja
  • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
  • 1⁄2 dl Biotta Mango Mix-mehua
Täyte:
  • 1 pieni prk säilykemangoa valutettuna
  • 5 liivatelehteä
  • 2 1⁄2 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1⁄2 - ¾ dl sokeria
  • 1 ruukku tuoretta sitruunaverbenaa TAI
  • 1 ruukku tuoretta sitruunamelissaa (vaihtoehto) TAI
  • 1 ruukku tuoretta minttua (vaihtoehto)
  • 2 rkl Biotta Mango Mix -mehua
Pinnalle:
  • 2 dl Biotta Mango Mix -mehua
  • 1 dl hyytelösokeria
  • tuoretta sitruunaverbenaa TAI
  • tuoretta sitruunamelissaa (vaihtoehto) TAI
  • tuoretta minttua (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Vaahdota munat ja kookospalmusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja levitä leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 20x20 cm.
  • Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
  • Kumoa leivinpaperille.
  • Leikkaa torttulevystä kakkuvuoan pohjalle sopivan kokoinen pohja. Voit koota kakun myös suoraan tarjoiluvadille ilman vuoanpohjaa.
  • Kostuta Mango Mix-mehulla.
  • Valuta säilykemango ja laita mangoviipaleet vierekkäin pohjan päälle.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto, vaniljasokeri ja sokeri.
  • Hienonna sitruunaverbena, sitruunamelissa tai minttu ja sekoita täytteen joukkoon. Tarkista maku.
  • Kiehauta Mango Mix-mehu juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita.
  • Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Mittaa Mango Mix-mehu kasariin tai kattilaan ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä muutama minuutti ja lusikoi kakun pinnalle vähän kerrallaan.
  • Laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
  • Irrota mangojuustokakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen. Koristele tuoreilla yrteillä.
  • Vinkki! Voit valmistaa kakkupohjan myös vaaleaksi. Korvaa silloin kaakaojauhe perunajauhoilla. Jos haluat täytteestä maidottoman, käytä maidotonta kerman kaltaista kasvirasvavalmistetta ja korvaa vaniljatuorejuusto soija- tai kaurajogurtilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä