Lakritsi-appelsiinikakku

  • 20 min Työaika
  • 4 h 10 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 325 g maalahden limppu
  • 100 g voi
  • ¾ dl fariinisokeri
  • 2 rkl lakritsijauhe
  • 100 g lakritsipala
Täyte:
  • 6 liivatelehti
  • 2½ dl kuohukerma
  • (vaihtoehto) vispikerma
  • 400 g appelsiinirahka
  • 100 g valkosuklaa
  • (tarvittaessa) sokeri
  • ½ dl appelsiinin puristettu mehu
Pinnalle:
  • 2 dl kuohukerma
  • (vaihtoehto) vispikerma
  • 2 rkl sokeri
  • 1-2 tl lakritsijauhe
  • 200 g lakritsipala
  • muutama pala valkosuklaa
  • ½ appelsiinin kuoriraaste

Tämä herkullinen hyydykekakku ei jätä taatusti kylmäksi.
Pohja on valmistettu makeasta Maalahden Limpusta ja lakritsista. Täytteessä maistuu raikas appelsiini ja valkosuklaa.
Kokeile jotain hieman erilaista.

Lakritsi-appelsiinikakku
8 annosta

325 g Maalahden Limppua
100 g sulatettua voita
¾ dl fariinisokeria
2 rkl lakritsijauhetta
100 g lakritsipaloja

Täyte:
6 liivatelehteä
2½ dl kuohukermaa tai vispikermaa
400 g appelsiinirahkaa
100 g valkosuklaata
sokeria tarvittaessa
½ dl appelsiinista puristettua mehua

Pinnalle:
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
2 rkl sokeria
1-2 tl lakritsijauhetta
200 g lakritsipaloja
muutama pala valkosuklaata
½ appelsiinin raastettu kuori

Jauha Maalahden Limppu -viipaleet muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi, fariinisokeri ja lakritsijauhe. Paloittele lakritsipalat pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele pohja-ainekset vuokaan.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon appelsiinirahka.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita sulatettu suklaa täytteeseen ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa sokeria.
Kuumenna appelsiinin puristettu mehu esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Valuta liivate-appelsiinimehuliemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan pohjaosan päälle ja levitä pinta tasaiseksi.
Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja lakritsijauheella.
Pursota ilman tyllaa tai tasapäisellä tyllalla kakun pintaan kahdeksan yhtä suurta sektoria. Täytä sektorit pieniksi paloitelluilla lakritsipaloilla ja ripottele väleihin veitsellä rouhittua valkosuklaata. Raasta pinnalle hieman hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta.
Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä