Appelsiini-lakritsikakku
- 30 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Resepti kaupallisessa yhteistyössä Kouvolan lakritsin kanssa.
Appelsiini-lakritsikakku on ihana sekoitus raikkautta ja upean Kouvolan Lakritsin makua. Tätä et voi vastustaa!
Kouvolan Lakritsin tuotteita voit tilata myös verkkokaupasta.Advertising information
Ainekset
15 annosta
Pohja:
- 2 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
- ½ dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 6 liivatelehteä
- 5 dl kuohukermaa
- 400 g appelsiinituorejuustoa
- 1 dl sokeria
- ½ appelsiinin kuoriraaste
- 1 1 appelsiinin puristettu mehu
Lisäksi:
- 2 tetraa Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta
- Kouvolan Lakritsia
Valmistusohje
- Riko kulhoon kananmunat ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Laita halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele ja jauhota reunat tai leikkaa siihen leivinpaperista suojus.
- Kaada taikina vuoan pohjalle ja paista 225 asteessa noin 7-10 minuuttia.
- Irrota paistettu pohja leivinpaperista ja laita vuoan pohjalle puhdas leivinpaperi.
- Nosta kakkupohja takaisin vuokaan.
- Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään ja kostuta pohja sillä.
- Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto ja sokeri.
- Pese appelsiini hyvin ja raasta puolikkaan appelsiinin kuori ja sekoita täytteeseen.
- Purista appelsiininmehu lasiin ja kuumenna kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota kuumaan appelsiinimehuun. Sekoita lusikalla.
- Kaada liemi täytteeseen ja sekoita.
- Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen tetra Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta.
- Jaa täytteet vuokaan kerroksittain ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
- Kaada päälle lakritsikastiketta juuri ennen tarjoilua.
- Koristele halutessasi Kouvolan Lakritsilla.
