Vaniljainen karviais-vadelmahillo

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Puutarhojen ja kasvimaiden karviaispensaat alkavat antaa satoaan. Ihan vielä niitä ei torikauppialta saa, mutta ihan pian kuitenkin.
Karviaiset ovat herkullisen hapokkaita sellaisenaan, mutta niistä valmistaa myös herkulliset piiraat ja hillot. Muita miedompia marjoja joukkoon lisäämällä saat herkullisia yhdistelmiä. Kokeile joukkoon esimerkiksi omenaa, luumuja tai porkkanaa.

Advertising information

Ainekset

  • ½ l karviaisia
  • ½ l vadelmia
  • 1 rkl vettä
  • 250 g (n. 3 dl) Dansukker Hillosokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

  • Puhdista marjat ja laita ne kattilaan, lisää joukkoon vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
  • Lisää Hillosokeri koko ajan sekoittaen.
  • Lisää joukkoon pituussuunnassa halkaistu vaniljatanko ja sitruunan raastettua kuorta.
  • Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
  • Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puolisen tuntia. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.
  • Laita hillo hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje tiiviisti.
  • Tarjoa esimerkiksi lettujen tai jäätelön seurana, tai kääretorttujen ja kakkujen täytteenä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä