Pankokuorrutettua broilerinfileetä
- 15 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Alavuden Öljynpuristamo
Kokeile näitä rapeita pankojauhoilla kuorrutettuja broilerinfileitä ja tarjoa salaatin tai keitetyn riisin kanssa.
Alavuden Öljynpuristamon rypsiöljyt ovat laadukkaita kotimaisia tuotteita, joiden alkuperä voidaan jäljittää. Perinteisen maustamattoman rypsiöljyn lisäksi tarjolla on maustettuja öljyjä, jotka sopivat monipuolisesti ruoanlaittoon ja leivontaan. Sitruunanmakuinen rypsiöljy sopii kalan ja kanan kanssa ja se maustaa myös salaattikastikkeet.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä tai muuta mausteseosta
- 1-2 kananmunaa
- 1 ½ dl pankojauhoja
- ½ tl suolaa
Lisäksi:
- ½-1 pullollista Alavuden Öljynpuristamo kylmäpuristettu Sitruuna rypsiöljyä
Valmistusohje
- Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Ota esille neljä lautasta.
- Laita yhdelle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon suola ja mustapippuria myllystä tai muuta mausteseosta.
- Riko toiselle lautaselle kananmunat ja sekoita rakenne rikki.
- Laita kolmannelle lautaselle pankojauhot ja sekoita joukkoon suola.
- Kääntele broilerinfileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Kuumenna Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettu rypsiöljy pannulla noin viiden senttimetrin kerros. Kun öljy kuplii, tiputa sinne muutama murunen pankojauhoja. Jos jauhot ruskistuvat, on öljy riittävän kuumaa.
- Laske kuorrutetut broilerinfileet kuumaan öljyyn ja uppopaista kunnes pinta on kauniin värinen molemmin puolin. Käännä paiston puolivälissä fileet ympäri.
- Tarkista kypsyys.
- Tarjoa pankokuorrutettua broilerinfileetä sellaisenaan raikkaan salaatin tai keitetyn riisin kanssa.
