Lyonin kana

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Lyonin kana
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

100 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Alavuden öljynpuristamon logo Alavuden öljypuristamo logo

Kaupallinen yhteistyö Alavuden Öljynpuristamo

Lyonin kana on Ranskasta tuttu ruokalaji ja se sopii myös suomalaiseen makumaailmaan. Voit valmistaa ruoan broilerinkoivista tai paistileikkeistä. Herkullinen ateria valmistuu helposti uunissa ja voit nauttia sitä maalaisleivän ja perunoiden kanssa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 4 broilerin koipea TAI
  • 4 broilerin paistileikettä (vaihtoehto)
  • 2 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Valkosipuli rypsiöljy
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 3-4 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Valkosipuli rypsiöljy
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 prk ranskankermaa

Valmistusohje

  • Ota broilerinkoivet tai paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Kuumenna Valkosipuli rypsiöljy uunin kestävällä pannulla tai padassa ja laita broilerinkoivet tai paistileikkeet pannulle. Käännä muutaman minuutin kuluttua.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna Valkosipuli rypsiöljy kasarissa ja lisää valkosipulinkynnet ja laakerinlehti. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
  • Lisää punaviinietikka, vesi ja murennettu kasvisliemikuutio sekä tomaattipyree, kuivattua rakuunaa ja ranskankermaa.
  • Anna kiehua noin viisi minuuttia.
  • Kaada liemi kanapalojen päälle vuokaan ja kypsennä noin 40 minuuttia.
  • Tarjoa Lyonin kana maalaisleivän ja perunoiden kanssa.
Lyonin kana

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä