Lyonin kana
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 broilerin koipea TAI
- 4 broilerin paistileikettä (vaihtoehto)
- 2 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Valkosipuli rypsiöljy
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 3-4 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Valkosipuli rypsiöljy
- 1 dl punaviinietikkaa
- 1 dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl kuivattua rakuunaa
- 1 prk ranskankermaa
Valmistusohje
- Ota broilerinkoivet tai paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuumenna Valkosipuli rypsiöljy uunin kestävällä pannulla tai padassa ja laita broilerinkoivet tai paistileikkeet pannulle. Käännä muutaman minuutin kuluttua.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna Valkosipuli rypsiöljy kasarissa ja lisää valkosipulinkynnet ja laakerinlehti. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Lisää punaviinietikka, vesi ja murennettu kasvisliemikuutio sekä tomaattipyree, kuivattua rakuunaa ja ranskankermaa.
- Anna kiehua noin viisi minuuttia.
- Kaada liemi kanapalojen päälle vuokaan ja kypsennä noin 40 minuuttia.
- Tarjoa Lyonin kana maalaisleivän ja perunoiden kanssa.