Kanapyörykät
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Alavuden Öljypuristamo
Valmista herkulliset kanapyörykät ja chiliperunat ja tarjoa seuraksi raikasta salaattia. Lorauta öljyä salaatin joukkoon ja nauti! Alavuden Öljynpuristamon maustetut öljyt innostavat ruoanlaittoon eri tavalla, sillä saat ruokiin jo paistovaiheessa makua entistä enemmän.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
20-30 kpl
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl vettä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä
- 400 g kanajauhelihaa
- 1 kananmuna
- ½ tl suolaa
- ½ ruukku tuoretta basilikaa
Paistamiseen:
- Alavuden Kylmäpuristettu BASILIKA rypsiöljy
Chiliperunat:
- 1 kg perunoita
- ½ dl Alavuden Kylmäpuristettu CHILI Rypsiöljy
- 1 tl suolaa
Pinnalle:
- parmesaanijuustoa
Valmistusohje
- Laita korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vesi. Anna turvota noin viisi minuuttia.
- Kuori ja hienonna inkivääri.
- Laita inkivääri, kanajauheliha, kananmuna, suola ja hienonnettu basilika kulhoon ja sekoita massa tasaiseksi.
- Pyöritä pyöryköiksi ja paista kuumalla pannulla basilikan makuisessa öljyssä kauttaaltaan.
- Valmista perunat. Pese ja kuivaa perunat ja leikkaa lohkoiksi.
- Sekoita joukkoon chilin makuinen öljy ja suola.
- Kypsennä perunalohkot leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Raasta perunoiden päälle parmesaanijuustoa.
- Tarjoa perunat mehevien kanapyöryköiden kanssa.