Kalkkunan fileetä, glögikastiketta ja quinoa-porkkanalaatikkoa
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- Kariniemen Kalkkunan Fileerulla
- salottisipuli
- glögi
- tähtianis
- vesi
- kanafondi
- mustapippuri
- maizena
- suola
- quinoa
- maito
- porkkanasose
- muna
- muskottipähkinä
- siirappi
- mantelirouhe
- korppujauho
- voi
Mietitkö pikkujoulujen tai itsenäisyyspäivän tarjoiluja? Valmista murea kalkkunan fileerulla ja seuraksi glögikastike. Porkkanalaatikko valmistetaan tällä kertaa quinoasta, joka sopii myös keliaakikoille.
Kalkkunan fileetä, glögikastiketta ja quinoa-porkkanalaatikkoa
4 annosta
1 kg Kariniemen Kalkkunan Fileerulla
Glögikastike
1 salottisipuli
2 dl vahvaa glögiä
1 tähtianis
1 ½ dl vettä
2 rkl kanafondia
mustapippuria myllystä
½ rkl maizenaa + 2 rkl vettä
(ripaus suolaa)
Quinoa-porkkanalaatikko
3 dl quinoaa
3 dl vettä
6 dl maitoa
1 ½ tl suolaa
500 g porkkanasosetta
1 muna
ripaus muskottipähkinää
2-3 rkl siirappia
n. 3 rkl mantelirouhetta tai korppujauhoja
muutama nokare voita
Ota Kalkkunan Fileerulla huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Laita uunipellille ja paista 150 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 1 ½ tuntia, kunnes fileessä oleva paistomittari ponnahtaa ylös.
Anna paistin vetäytyä noin kymmenen minuuttia, ennen kuin poistat mittarin.
Valmista glögikastike.
Hienonna salottisipuli ja laita se kasariin vahvan glögin ja tähtianiksen kanssa.
Anna kiehua kasaan, kunnes lientä on noin puolet jäljellä.
Lisää vesi, kanafondi ja mustapippuria myllystä. Kiehauta.
Sekoita maizena ja vesi keskenään ja valuta höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
Tarkista maku. Poista tähtianis ja mausta tarvittaessa suolalla.
Valmista quinoa-porkkanalaatikko.
Huuhtele quinoa ja mittaa kattilaan.
Lisää vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes vesi on lähes imeytynyt.
Lisää maito ja anna kiehua usein sekoitellen, kunnes maito on imeytynyt ja quinoa on kypsää.
Mausta suolalla ja sekoita joukkoon porkkanasose, muna, ripaus muskottipähkinää ja siirappi.
Tarkista maku.
Kaada seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle mantelirouhetta tai korppujauhoja, sekä muutama nokare voita. Kypsennä 175 asteisen uunin keskiritilätasolla noin tunti.
Leikkaa kalkkunan filee viipaleiksi ja tarjoa glögikastikkeen ja quinoa-porkkanalaatikon kanssa.
Vinkki! Mikäli kestitset isompaa vierasjoukkoa, valitse 2,5 kilon painoinen Kariniemen Kalkkunan Juhlarulla.