Vadelma-pikkuleipiä

  • Helppo Vaikeustaso
vadelma-pikkuleivät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

93 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Vadelma-pikkuleipä maistuu erityisesti pimeään vuodenaikaan. Se on klassinen pikkuleipä, jossa on yhdistetty vadelmahilloa ja keksitaikina. Se valmistuu nopeasti ja pikkuleivät ovat näyttävän näköisiä kahvipöydässä.

Advertising information

Ainekset

50-60 annosta
  • 150 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 tippaa karvasmanteliaromia
Päälle:
  • paistonkestävää vadelmamarmeladia
Koristeeksi:
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • ripaus vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Valmistusohje

  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja karvasmanteliaromi, sekoita taikina tasaiseksi.
  • Jaa taikina kolmeen osaan.
  • Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi  ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  • Painele sormella tangon keskelle syvennys ja täytä se marmeladilla.
  • Paista tankoja 200 asteessa 12-15 minuuttia, anna jäähtyä.
  • Sekoita tomusokerin joukkoon vettä niin, että saat paksun, mutta pursotettavan seoksen, värjää halutessasi ripauksella elintarvikeväriä. Pursota seosta marmeladiraidan viereen, tai valuta lusikalla.
  • Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.
  • Vadelma-pikkuleivät maistuvat erinomaisesti hyvässä seurassa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä