1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (17 arvostelua, keskiarvo: 4,59 / 5)
Ladataan...

Runebergin päivä lähestyy. Leivo vaihteeksi pikkuleipiä, joissa maistuu tutut maut hieman erilaisessa muodossa.

Runebergin pikkuleivät
noin 50 kpl

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Kanelisokeria tai 1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl ranskankermaa tai smetanaa
manteliaromia tipoittain

Pinnalle:

noin 100 g vadelmamarmeladia
2 dl Dansukker Tomusokeria ja 1- 1½ rkl vettä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja Siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi ranskankerma tai smetana ja manteliaromia vähän kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Maista taikinaa välillä.
Pursota taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pieniksi keoiksi.
Paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä.
Pursota jokaisen pikkuleivän keskelle nokare vadelmamarmeladia.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan ja sekoita, kunnes saat paksun tahnan.
Pursota tomusokeritahnasta rengas hillon ympärille.

Tarjoa!

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.