1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Piparinen karpalo-marenkikakku on helppo jouluun sopiva leivonnainen, jonka pohjat voit paistaa jo etukäteen valmiiksi.
Säilytä pohjat kuivassa paikassa. Täytä muutama tunti ennen tarjoilua.

Piparinen karpalo-marenkikakku
2 marenkipohjaa

1 munan valkuainen
1 1/2  dl Siro sokeria
1/2-3/4 dl kuivattuja karpaloita

Täyte:
2 1/2 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
2 dl karpaloita
6 kpl Lu perinteisiä piparkakkuja murustettuna

 
Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää vähän kerrallaan Siro sokeria koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Lisää joukkoon kuivattuja karpaloita, sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille halkaisijaltaan 20 cm kokoisiksi kiekoiksi.
Paista 100 asteessa muutaman tunnin ajan, kunnes marenki on rapeaa.

Vaahdota vaniljakastike. Lisää sokeria maun mukaan. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon karpalot ja murustetut piparkakut.
Laita jäähtynyt marenkipohja tarjoiluvadille ja levitä pinnalle täytettä. Nosta päälle toinen marenkilevy ja levitä pinnalle loput täytteestä.
Ripottele koristeeksi piparinmuruja.