1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20 arvostelua. Keskiarvo: 3,45/5)

Kevään ensimmäiset raparperit ovat täällä! Nyt leivotaan ihana raparperipiirakka, joka sopii myös gluteenitonta ja vegaanista ruokavaliota noudattavalle. Piirakassa ei ole kananmunia eikä maitotuotteita.

Raparperipiirakka, gluteeniton, vegaaninen
8 annosta

1 dl Siro erikoishienoa sokeria
3½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
2 dl soijajogurttia, gluteeniton

Täyte:
4-5 dl raparperipaloja
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
ripaus kanelia

Pinnalle:
1 dl kaurahiutaleita, gluteeniton
2 rkl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl rypsiöljyä

Raparperipiirakka-gluteeniton-vegaaninen

Sekoita kulhossa siro erikoishieno sokeri, gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, rypsiöljy ja soijajogurtti.
Painele seos halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuokaan, jonka voit vuorata halutessasi leivinpaperilla.
Käytä taikinan levittämiseen apuna gluteenitonta jauhoseosta.
Huuhtelet raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele raparperit taikinan päälle kauttaaltaan ja ripottele pinnalle sokeria ja ripaus kanelia.
Sekoita kulhossa gluteenittomat kaurahiutaleet, gluteeniton jauhoseos, siro erikoishieno sokeri tai fariinisokeri, sekä vaniljasokeri ja rypsiöljy. Ripottele muruseos piiraan päälle.
Kypsennä piirasta 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Tarjoa sellaisenaan tai soijajogurtin kanssa.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Yhteistyössä Dansukker
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.