1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Piparipullat ovat olleet yksi toiveresepteistä. Mukava joulun kahvipöydän herkku.

Piparipullat
n. 12 kpl

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
7–8 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita

Väliin:
500 g piparkakkutaikinaa

Voiteluun:
1 muna

Koristeluun:
Dr.Oetker valmista sokerikuorrutetta

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää ruokokidesokeri, muna, suola, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikinaan lopuksi jäähtynyt voisula.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Vaivaa taikinaa hetki ja kaulitse se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kaulitse piparkakkutaikina saman kokoiseksi levyksi ja nosta se pullataikinalevyn päälle.
Kääri tiukalle rullalle, leikkaa muutaman sentin levyisiksi paloiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai viinerivuokiin. Voitele munalla.
Paista 200-225 asteessa noin 15 minuuttia.

Pursota jäähtyneiden pullien pinnalle sokerikuorrutetta.