1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,20/5)

Nyt tehdään tyylikäs musta piparkakkutalo, tietenkin Kouvolan Lakritsin Lakritsipaloista. Voit ostaa valmiin piparkakkutalon tai leipoa sen itse. Käytä mielikuvitustasi koristelussa. Tässä talossa asuu lakuhiiri, joka kierii välillä lakritsijauhokasassa ja istuu mökin nurkalla nuotion äärellä. Millaisen talon sinä rakennat?

Lakritsi-piparkakkutalo
1 piparkakkutalo


1 valmis piparkakkutalo osina
200 g sokeria

Tomusokeriliima:
n. 200 g tomusokeria
½ kananmunanvalkuainen
(mustaa elintarvikeväriä tarpeen mukaan)

Koristeluun:
1-2 kg Kouvolan Lakritsi Lakritsipaloja
Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta

Ota piparkakkutalon osat varovasti esille.
Laita sokeri pannulle ja hämmennä koko ajan, kunnes sokeri sulaa. Kastele talon osien reunat sulatettuun sokeriin ja liimaa kiinni toisiinsa. Varo kuumaa sokeria. Kun osat on liimattu, nosta talo vadille johon sen aiot laittaa esille. Laita kananmunanvalkuainen kulhoon ja lisää tomusokeria, kunnes saat paksun tahnan. Värjää mustalla elintarvikevärillä. Tämä ei ole pakollista, mutta jos tomusokeriliima valuu, se on huomaamattomampi lakritsipalojen kanssa. Leikkaa lakritsipalat pituussuunnassa puoliksi ja laita palojen leikkauspinnalle tomusokeriliimaa ja paina sitten lakritsipalat talon katolle ja seiniin. Mikäli vuoraat koko talon kaikki seinät ja katon lakritsipaloilla, tarvitset lakritsipaloja 2 kilogrammaa.
Voit tehdä lakritsipaloista pihalle polkuja, nuotiopaikan tai mihin mielikuvitus riittää. Voit ripotella lakritsijauhetta pihamaalle, talon päälle tai tehdä siitä kasan.
Kouvolan Lakritsi -tuotteita myydään hyvin varustelluissa marketeissa ja Kouvolan Lakritsin omassa verkkokaupassa: www.kouvolanlakritsi.fi

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Kouvolan Lakritsi


Uusimpia Kouvolan Lakritsi reseptejä:Tästä löydät kaikki KOUVOLAN LAKRITSI reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.