1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 4,25 / 5)
Ladataan...

Joulupullissa maistuu kaikki ne ihanat herkut, joita taikinaan ja täytteeksi ei muuten raaski laittaa. Pulla saa miedon keltaisen värin sahramista.

Joulupullat
40 kpl

1/2 l maitoa
1 hiiva
1/2 tl suolaa
1 3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl kardemummaa
1-2 g sahramia
1/2 kg vehnäjauhoja
1 dl rusinoita
50 g Dr.Oetker mantelijauhetta
175 g voita sulatettuna

Täyte:
n. 100 g voita
1 rasia Dr.Oetker sukaatteja
1 rasia Dr.Oetker  vihreitä kirsikoita
1 rasia Dr.Oetker appelsiininkuoripaloja
200 g Dr.Oetker mantelimassaa

Pinnalle:
kananmunaa
50 g Dr.Oetker mantelirouhetta
Dr.Oetker Sokerikuorrutetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, sokeri, muna, kardemumma ja sahrami. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Vaivaa joukkoon rusinat ja mantelijauhe. Lisää lopuksi sulatettu voi.
Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kaulitse taikina suureksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy hieman pehmenneellä voilla. Ripottele pinnalle veitsellä hienonnetut sukaatit, kirsikat, appelsiinikuoripalat ja mantelimassa. Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa tasakokoisiksi viipaleiksi.
Nosta viipaleet viinerivuokiin tai paista sellaisenaan leivinpaperilla vuoratulla uunipellille.
Anna pullien kohota parikymmentä minuuttia, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta.
Paista 200-225 asteessa uunissa noin 15 minuuttia.

Pursota jäähtyneiden pullien pinnalle sokerikuorrutetta.