1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Löysin mielenkiintoisen ohjeen Englantilaisista joulutortuista Kotilieden Parhaat -leivontakirjasta.
Tortut ovat keksimäisen rapeita, ne jäävät mataliksi, sillä niissä ei ole nostatusaineita.

Pohjaosan painelin suurisuisella juomalasilla. Päällinen olisi pitänyt tehdä hieman pienemmällä, en kuitenkaan löytänyt mitään sopivaa muottia siihen. Laatikosta löysin Bake and Partyssa myynnissä olevan ”sämpyläleimasimen.

Kokeilin miten sillä onnistuisi tekemään päällisen noihin torttuihin. Minusta niistä tuli hauskoja.

Englantilaiset joulutortut

Englantilaiset joulutortut 15-18 kpl

5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
180 g margariinia
5 rkl vettä
täyte: torttutäytettä
voiteluun: maitoa tai kananmunaa

Nypi jauhot, suola ja margariini ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaan.

Voit lisätä taikinaan 1-2 rkl sokeria ja appelsiinin raastetun kuoren.

Kauli taikina 3 mm paksuiseksi levyksi.

Ota lasilla/muotilla  15-18 pohjarinkulaa, sekä hieman halkaisijaltaan pienemmällä kannet.

Ota korkilla tai jollain muulla muotilla pienet reiät kansipaloista, jotta höyry pääsee pois kypsymisen aikana.

Nosta suuremmat taikinalevyt pellille ja levitä täytteeksi 1 rkl torttutäytettä.

Kostuta piirakoiden reunat vedellä, niin taikinalevyt liimautuvat toisiinsa.

Nosta pienempi levy päälle ja painele reunat yhteen.

Sivele tortut maidolla tai kevyesti vatkatulla kananmunalla.

Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Seulo pinnalle tomusokeria ja tarjoa lämpöisinä.

P.S Itse sekoitin luumumarmeladin joukkoon appelsiinimarmeladia, se oli toimivan raikas yhdistelmä.