Kirjolohimureke

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

38 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kirjolohimureke on maukas ja kauniin värinen mureke, jonka valmistat helposti leipävuoassa uunissa.

Advertising information

Ainekset

4-2 annosta
  • 1 ½ kg kirjolohifileetä
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • sitruunapippuria tai
  • limepippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½-1 ruukku tuoretta tilliä

Valmistusohje

  • Jauha kalafileet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa hienoksi, lisää muut aineet ja jauha tasaiseksi.
  • Kaada murekeseos leivinpaperilla vuorattuun leipä- tai kakkuvuokaan ja paista 175-asteessa uunissa noin 30 minuuttia.
  • Voit laittaa murekemassan joukkoon tai väliin esimerkiksi pannulla paistettuja kantarelleja tai vihanneksia.
  • Kumoa kirjolohimureke ja tarjoa seuraksi remoulade- tartar- tai kermaviilikastiketta.
  • Jos haluat lämpimän kastikkeen, suurusta vehnäjauhoilla kalalientä ja mausta sitruunamehulla ja sitruunapippurilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä