Sitruunalohi
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 800 g lohifilee
- ¼ tl ruususuolaa tai muuta suolaa
- ripaus sokeria
- ripaus chilijauhetta TAI
- ripaus savupaprikajauhetta (vaihtoehto)
- 1-2 sitruunaa
- 2 dl ruokakermaa TAI
- 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
Pinnalle:
- tilliä
Valmistusohje
- Laita lohifilee uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille nahkapuoli alaspäin.
- Ripottele pinnalle ruususuolaa tai muuta suolaa, ripaus sokeria sekä chilijauhetta.
- Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja laita ne lohifileen päälle.
- Kaada joukkoon kerma ja kypsennä kalaa 170 asteessa 20-30 minuttia.
- Ripottele valmiin ruoan päälle tilliä
- Tarjoa sitruunalohen seuraksi perunasosetta tai höyrytettyjä perunoita.