1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arvostelua, keskiarvo: 4,13 / 5)
Ladataan...

(kuva päivitetty 30.12.2012)

Kun pitää tämän pohjaohjeen ja päälle tulevan seoksen ainesuhteet mielessä, voi makuja vaihtaa laittamalla omia lempitäytteitä….aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, fetaa, savuporoa, lohta, tonnikalaa, erilaisia yrttejä joko kuivana tai tuoreena.

Pienet kinkkupiiraset

12 kpl

TAIKINA:
100 g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä tai kermaa

TÄYTE:
10 cm pätkä purjoa suikaloituna
100 g savukinkkua pieninä kuutioina
puolikas punainen paprika pieninä kuutioina
3 dl juustoraastetta
1 dl maitoa
1 dl kermaa
2 munaa
1/2 tl timjamia
ripaus chilijauhetta
(6 kirsikkatomaattia)

Voitele muffinipellin kolot. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Nypi pehmoinen margariini ja jauhot murumaiseksi, lisää nopeasti sekoittaen neste, sekoita vain sen verran, että seoksesta tulee tasainen. Jaa taikina syvennyksiin ja levitä jauhotetuin sormin taikina kolojen pohjalle ja reunoille asti. Laita pelti jääkaappiin siksi aikaa, kunnes valmistat täytteen.

Silppua purjo, kuutioi paprika ja kinkku . Varaa esille juustoraaste. Vatkaa kulhossa maito, kerma ja mausteet. Jaa täyteaineet jokaisen pikkupiiraan päälle ja kaada lopuksi muna-maito-seos päälle. Laita päällimmäiseksi puolikas kirsikkatomaatti.

Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.