Värikäs voileipäkakku
- 20 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vičin kanssa.
Keväinen, värikäs hyydytetty voileipäkakku valmistuu nopeasti ja helposti. Täytteessä maistuu kylmäsavulohi ja surimi. Koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi. Raidoiksi laitettuna saat kakun koristeltua muutamassa minuutissa. Miedot surimipuikot löydät hyvin varusteltujen markettien kalahyllyiltä.
Advertising information
Ainekset
6-8 annosta
Pohja:
- 300 g saaristolaisleipää TAI
- 300 g ruisleipää (vaihtoehto)
- 80 g sulatettua voita
Täyte:
- vettä
- 5 liivatelehteä
- 1 limen mehu
- 3 dl kuohukermaa
- 400 g kylmäsavulohi tuorejuustoa
- 150 g Viči Premium surumipuikkoja
- ½ ruukku tuoretta tilliä
- limepippuria myllystä
Pinnalle:
- 1 keitetty kananmuna
- ½ avokado
- n. 10 sokeriherneenpalkoa
- 10 cm pala kurkkua
- 100 g Viči Premium surimipuikkoja
- 1-2 dl sinimailasen ituja
- syötäviä kukkia
Valmistusohje
- Hienonna leivät tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Painele leipäseos leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
- Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
- Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon kylmäsavulohi tuorejuusto.
- Hienonna surimipuikot ja tilli. Sekoita täytteen joukkoon. Mausta seos limepippurilla.
- Purista limen mehu lasiin ja kuumenna mikroaaltouunissa kiehumispisteeseen. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Levitä täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
- Kuori ja hienonna keitetty kananmuna. Viipaloi avokado. Leikkaa sokeriherneenpalot vinoviipaleiksi ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna surimipuikot. Ota esille sinimailasen idut ja syötävät kukat.
- Laita ainekset raidoiksi kakun päälle ja koristele lopuksi syötävillä kukilla.