Raikas surimisalaatti
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vičin kanssa.
Kevyet salaatit maistuvat lounaaksi ja illanistujaisissa. Miedot ja proteiinipitoiset Vici Surimipuikot löytyvät hyvin varusteltujen kauppojen kalajalostehyllyltä. Edullisista surimipuikoista valmistat herkullisen surimisalaatin isollekin joukolle vaikkapa juhlapöytään.
Katso lisääAdvertising information
Ainekset
2 annosta
- 1 ruukkusalaatti
- ½ kurkku
- ½-1 punainen paprika
- 5-10 retiisiä
- 100-200 g kirsikkatomaatteja TAI
- 100-200 g miniluumutomaatteja (vaihtoehto)
- 1 pkt (250 g) Viči Premium Surimipuikkoja
- 1-2 dl sinimailasen ituja
- maun mukaan tuoretta tilliä
Lisäksi:
- vettä
- 4 kananmunaa
Kastike:
- 1 kypsä kananmunankeltuainen
- 2 rkl sinappia
- 1-2 tl (tai maun mukaan) piparjuuritahnaa
- ripaus suolaa
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
- Paloittele tai revi salaatti vadille. Paloittele kurkku ja paprika, viipaloi retiisit.
- Laita kirsikka- tai miniluumutomaatit vadille.
- Paloittele surimipuikot ja laita ne vadille sinimailasten itujen kanssa.
- Keitä kananmunat kypsäksi. Ota yhden kananmunankeltuainen kastiketta varten sivuun.
- Leikkaa muut kananmunat lohkoiksi. Laita salaatin päälle ja koristele tillillä.
- Valmista kastike.
- Laita kulhoon kananmunankeltuainen, sinappi, piparjuuritahna, suola ja kerma.
- Sekoita sauvasekoittimella, kunnes kastike sakenee. Tarkista maku.
- Tarjoa kastike salaatin kanssa.
