Schwarzwaldinkakku

  • Keskitaso Vaikeustaso
Schwarzwaldinkakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

52 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Schwarzwaldinkakku on Hellapoliisi klassikko!

Schwarzwaldinkakku on upea suklaakakku, joka on kostutettu laimennetulla kirsikkaliköörillä ja täytetty kirsikkahillolla. Tämä Saksasta peräisin oleva kakku on juhlava ja sopii loistavasti myös joulun juhlapöytään.

Tämä kakku on ollut yksi Hellapoliisin ensimmäisistä resepteistä, sillä tarjosin tätä kuusi vuotta sitten nuorimmaiseni kastejuhlissa, samaan aikaan kun ensimmäinen Hellapoliisi-blogi perustettiin. Samalla reseptillä leivottua kakkua tarjosin muutama viikko sitten esikoiseni täyttäessä 18 vuotta. Ohjetta on joiltakin osin hieman täsmennetty ja haluan nostaa tämän loppuvuoden juhliin sopivan reseptin uudelleen esiin.

Advertising information

Ainekset

Pohja:
  • 150 g voita TAI
  • 150 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaa
Kostutus:
  • 2 dl vettä
  • 1 ½ dl kirsikkalikööriä
Täyte:
  • 400 g kirsikkahilloa
  • ½ tl kanelia
Pinnalle:
  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g creme fraichea
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
  • 1 prk säilykekirsikoita
  • n. 100 g suklaalastuja

Valmistusohje

  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan yhdessä kerman kanssa.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 22-24 cm. Paista kakkua 150 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
  • Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan, nosta pohjalevy suoraan tarjoiluvadille, kostuta vesi-kirsikkalikööriliemellä.
  • Mausta kirsikkahillo kanelilla ja levitä seosta kostutetulla kakkulevylle.
  • Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon creme fraiche, tomusokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku. Levitä ohut kerros seosta hillon päälle.
  • Täytä kakku samaan tapaan kerroksittain ja levitä loput vaahdosta kakun pinnalle ja reunoille.
  • Koristele Schwarzwaldinkakku punaisilla cocktailkirsikoilla ja suklaalastuilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä